Thuisgebruiker

Hieronder vindt u onze selectie van refurbished laptops voor een thuisgebruiker.

Wilt u tegenwoordig een computer kopen, dan is dat bijna vanzelfsprekend een laptop. Met die keuze bent u er nog niet, laptops zijn in allerlei vormen te koop. Wij laten u in dit artikel zien wat er te koop is, zodat u voor uzelf kunt bepalen wat voor soort laptop u nodig hebt.

Wie op zoek is naar een computer voor thuis, komt al snel bij een laptop terecht. Er worden dan ook al jarenlang meer laptops dan desktops verkocht. Niet voor niets, want een laptop biedt veel voordelen ten opzichte van een desktop. Een laptop neemt weinig ruimte in en kunt u overal in huis gebruiken. Uiteraard kunt u hem ook meenemen en onderweg gebruiken. Hoewel desktopprocessors nog altijd een stuk sneller zijn, kunt u met een notebookprocessor ook vrijwel alle taken uitvoeren. De extra kracht die een desktop-pc qua processor biedt, heeft u eigenlijk alleen maar nodig voor specifieke toepassingen als gamen of videobewerking. Overigens zijn er ook wat minder zuinige notebookprocessors die net als een desktopprocessor vier kernen bevatten. Deze vindt u logischerwijs terug in het rijtje gamingnotebooks en desktopvervangers.

De ene laptop is natuurlijk de andere niet. We zullen u in dit artikel vertellen waar u op moet letten tijdens het uitzoeken van een notebook. Heeft u eenmaal een laptop gevonden die je wat lijkt, dan zouden we u altijd aanraden om hem indien mogelijk uit te proberen, waarbij u vooral moet letten op het toetsenbord en de touchpad.

Schermformaat van je nieuwe laptop.

Het lijkt een open deur, maar de keuze voor een laptop begint bij het schermformaat. Het formaat van het scherm bepaalt grotendeels de afmeting van het apparaat. Hoe vaker u de laptop meeneemt, hoe belangrijker het formaat wordt. Zo is een 17inch-laptop voor de meeste gebruikers veel te groot om mee te nemen. Dergelijke apparaten dienen vooral als desktopvervangers voor gebruikers die thuis het gemak van een eenvoudig verplaatsbare pc willen hebben. Een 17inch-notebook zult u niet zo snel op schoot gebruiken. De populairste maat is nog altijd de 15,6inch-laptop. Wilt u uw laptop regelmatig meenemen of thuis op de bank gebruiken, dan zouden wij toch echt nog een maatje kleiner nemen.

Een 13,3inch- of 14inch-scherm is een goed compromis tussen draagbaarheid en een formaat dat groot genoeg is om alles nog goed te kunnen zien. Gaat u kleiner dan 13,3 inch, dan moet u focus wel heel erg op draagbaarheid liggen. Op een scherm van 12 inch is op zich nog te werken, een kleiner scherm zouden wij niet aanraden voor een apparaat dat als primaire computer dient. Uiteraard kunt u voor thuis wel een normaal scherm op uw laptop aansluiten.
preloader